[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 6، شماره 22 - ( 6-1393 ) ::
جلد 6 شماره 22 صفحات 115-130 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر قارچ میکوریزا (VAM) و مقادیرکود فسفر بر ویژگی‌های کمی و کیفی ذرت دانه‌ای سینگل کراس کارون
علی غلامی*، مهشید محمودی
چکیده:   (3315 مشاهده)
ذرت به دلیل قابلیت‌هایی نظیر سازگاری در شرایط اقلیمی گوناگون، تحمل نسبت به خشکی، عملکرد بالا، قدرت قرار گرفتن در تناوب‌های مختلف، قدرت پذیرش کامل مکانیزاسیون و موارد مصرف متعدد، در بسیاری از کشورها به‌طور گسترده کشت می‌شود. به منظور بررسی اثر کاربرد قارچ میکوریزا و مقادیر مختلف سطوح کود فسفر بر ویژگی‌های کمی و کیفی ذرت دانه‌ای رقم سینگل گراس کارون آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو سطح کاربرد و عدم کاربرد قارچ میکوریزا و چهار مقدار کود فسفر با سه تکرار، در سال زراعی 1391 در شمال خوزستان اجرا شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد با افزودن قارچ میکوریزا عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیکی، شاخص برداشت بوته، تعداد دانه در ردیف و ارتفاع بوته، در سطح یک درصد و صفاتی نظیر ارتفاع بوته، وزن هزاردانه و پروتئین دانه در سطح پنج درصد معنی‌دار شد و تعداد ردیف در دانه تحت اثر میکوریزا قرار نگرفت. تیمار A2 (استفاده از تلقیح میکوریزایی) نیز با میانگین درصد پروتئین 83/10 نسبت به تیمار A1 (عدم استفاده از تلقیح میکوریزایی) با میانگین 59/10 عملکرد بالاتری را نشان داد. اثر تیمار فسفر بر ارتفاع بوته، وزن هزاردانه، عملکرد دانه، تعداد دانه، عملکرد بیولوژیکی، شاخص ‌برداشت بوته و پروتئین در سطح یک درصد معنی‌دار و بر تعداد ردیف در بلال معنی‌دار نشد.
واژه‌های کلیدی: ویژگی‌های کمی و کیفی، ذرت، فسفر، قارچ میکوریزا.
متن کامل [PDF 270 kb]   (2776 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1393/11/26 | پذیرش: 1393/11/26 | انتشار: 1393/11/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami A, Mahmoudi M. Investigation the effect of Mycorrhiza fungus (VAM) and amounts of phosphorus fertilizer on qualitative and quantitative characteristics of Zea mays single cross Karoon. فیزیولوژی گیاهان زراعی. 2014; 6 (22) :115-130
URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-316-fa.html

غلامی علی، محمودی مهشید. بررسی اثر قارچ میکوریزا (VAM) و مقادیرکود فسفر بر ویژگی‌های کمی و کیفی ذرت دانه‌ای سینگل کراس کارون. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1393; 6 (22) :115-130

URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-316-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 22 - ( 6-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4331