[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 49 - ( نشریه علمی بهار1400 1400 ) ::
جلد 13 شماره 49 صفحات 129-147 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی صفت‌های کمی و کیفی زعفران در واکنش به کودهای آلی، شیمیایی و بیولوژیک (Crocus sativus L.) در شرایط اقلیمی استان اردبیل
محمدباقر عالی زاده، آتوسا شفارودی*، علی عبادی
چکیده:   (447 مشاهده)
اثر کودهای آلی، شیمیایی و بیولوژیک بر عملکرد کلاله و ویژگی­های کیفی زعفران باتوجه به شرایط اقلیمی استان اردبیل طی آزمایشی به­صورت کرت­های دوبار خرد شده در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در دو سال زراعی 95-1394 و 96-1395 در مرکز تحقیقات کشاورزی اردبیل مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایش شامل کود آلی در سه سطح (شاهد، کود دامی (20 تن در هکتار) و ورمی­کمپوست (10 تن در هکتار)) که در کرت­های اصلی قرار گرفت. مخلوط کود شیمیایی نیتروژن و فسفر (NP) در دو سطح (شامل 50 و 100 درصد نیاز کودی) در کرت­های فرعی و پنج سطح کود زیستی در پنج سطح (عدم تلقیح (شاهد) و تلقیح با ازتوباکتر، تلقیح با سودوموناس، تلقیح با باسیلوس سوبتیلیس و تلقیح سه گانه آن­ها (ازتوباکتر+ سودوموناس + باسیلوس سوبتیلیس)) در کرت­های فرعی فرعی بود. نتایج نشان داد که تیمارهای کودی اثر معنی­داری بر روی تعداد گل، عملکرد تر و خشک کلاله و ویژگی­های کیفی زعفران داشت، به­طوری­که تأثیر کاربرد کودهای زیستی باعث افزایش 92 درصدی تعداد گل نسبت به تیمار شاهد شد. هم­چنین، بیش­ترین عملکرد تر و خشک کلاله به­ترتیب (1/3 و 85/1 کیلوگرم در هکتار) در تیمار کودهای آلی توام با کودهای زیستی به­صورت تلفیقی به­دست آمد. نتایج ویژگی­های کیفی نیز نشان داد که بیش­ترین درصد کروسین و پیکروکروسین تحت تیمار با کودهای آلی (کود دامی و ورمی­کمپوست) همراه با کاربرد تلفیقی کود­های زیستی به­دست آمد. هم­چنین کاربرد کودهای زیستی به صورت تلفیقی باعث افزایش 53 درصدی میزان سافرانال نسبت به تیمار شاهد شد.
واژه‌های کلیدی: پیکروکروسین، سافرانال، عملکرد کلاله زعفران، کروسین و کود زیستی.
متن کامل [PDF 364 kb]   (122 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1399/12/7 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aalizadeh M B, Shafaroodi A, Ebadi A. Evaluation of Quantitative and Qualitative Traits of Saffron (Crocus sativus L.) in Response to Organic, Chemical and Biological Fertilizers in Climatic Conditions of Ardabil Province. فیزیولوژی گیاهان زراعی. 2021; 13 (49) :129-147
URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-1432-fa.html

عالی زاده محمدباقر، شفارودی آتوسا، عبادی علی. ارزیابی صفت‌های کمی و کیفی زعفران در واکنش به کودهای آلی، شیمیایی و بیولوژیک (Crocus sativus L.) در شرایط اقلیمی استان اردبیل. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1400; 13 (49) :129-147

URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-1432-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 49 - ( نشریه علمی بهار1400 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4331