[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 29 - ( 3-1395 ) ::
جلد 8 شماره 29 صفحات 5-21 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر غلظت، زمان و نحوه‌ی مصرف عصاره‌ی جلبک دریایی بر برخی ویژگی‌های مرفولوژیک ریشه و اندام هوایی گیاه گلرنگ
محمد سیبی، احمد نظامی، حمیدرضا خزاعی*
چکیده:   (2652 مشاهده)

به منظور بررسی اثر غلظت، زمان و نحوه­ی مصرف عصاره­ی جلبک دریایی بر برخی ویژگی‌های مرفولوژیک ریشه و اندام هوایی گیاه گلرنگ، در سال 1393 این آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه­ی کاملاً تصادفی در سه تکرار در گلخانه­ی تحقیقاتی دانشکده­ی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل غلظت­های مصرف عصاره­ی جلبک دریایی در چهار سطح (عدم مصرف و مصرف 1، 5/1 و 2 لیتر در هکتار)، مراحل مصرف عصاره­ی جلبک دریایی در دو سطح (مصرف در مرحله­ی رویشی و مصرف در مرحله­ی زایشی) و نحوه­ی کاربرد عصاره­ی جلبک دریایی در دو سطح (کاربرد به‌صورت محلول‌پاشی برگی و کاربرد در خاک) بودند. نتایج نشان داد که غلظت­های مصرف عصاره­ی جلبک دریایی بر تمامی صفات اندازه­گیری شده در این آزمایش اختلاف معنی­داری (01/0p<) داشت. زمان­های مصرف عصاره­ی جلبک دریایی نیز بر تمامی صفات اندازه‌گیری شده به غیر از ارتفاع اولین شاخه از سطح خاک اثر معنی­داری نشان داد. نحوه­ی مصرف عصاره­ی جلبک دریایی بر حجم ریشه، وزن خشک ریشه، چگالی ریشه، عملکرد بیولوژیک غوزه­ی اصلی و ارتفاع اولین شاخه از سطح خاک معنی­دار بود. بر اساس نتایج به‌دست آمده در بر همکنش غلظت و زمان مصرف عصاره­ی جلبک دریایی بیش‌ترین وزن خشک ریشه و چگالی ریشه مربوط به مصرف دو لیتر در هکتار عصاره­ی جلبک دریایی در مرحله­ی رشد رویشی گیاه بود. مصرف 5/1 لیتر در هکتار عصاره­ی جلبک دریایی نسبت به عدم مصرف آن باعث اختلاف 08/54 درصدی در عملکرد بیولوژیک کل شد. هم‌چنین مصرف عصاره­ی جلبک دریایی در مرحله­ی زایشی نسبت به مرحله­ی رویشی گیاه بیش‌ترین مقدار عملکرد بیولوژیک را به خود اختصاص داد که این تفاوت در حدود 22/20 درصد بود.

متن کامل [PDF 251 kb]   (3744 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1395/4/23 | پذیرش: 1395/4/23 | انتشار: 1395/4/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sibi M, Nezami A, Khazaie H. The effect of concentration, time and applying instruction of seaweed extract on some morphological characteristics of rooextract on some morphological characteristics of root and shoots of safflower (Carthamustinctorius L.)t and shoots of safflower (Carthamustinctorius L.). فیزیولوژی گیاهان زراعی. 2016; 8 (29) :5-21
URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-632-fa.html

سیبی محمد، نظامی احمد، خزاعی حمیدرضا. اثر غلظت، زمان و نحوه‌ی مصرف عصاره‌ی جلبک دریایی بر برخی ویژگی‌های مرفولوژیک ریشه و اندام هوایی گیاه گلرنگ. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1395; 8 (29) :5-21

URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-632-fa.html



دوره 8، شماره 29 - ( 3-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4299