[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 18 - ( 2-1392 ) ::
جلد 5 شماره 18 صفحات 19-33 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر دور آبیاری، اسیدهیومیک و باکتری‌های محرک رشد بر ویژگی‌های فیزیولوژیکی گندم رقم کویر در منطقه شهر ری
سارا پروازی شندی، علیرضا پازکی*، احمد اصغرزاده، امین آزادی، فرزاد پاک نژاد
چکیده:   (5166 مشاهده)
به‌منظور بررسی اثر دور آبیاری، اسیدهیومیک و باکتری‌های محرک رشد بر محتوای رطوبت نسبی، میزان پایداری غشای سلولی، محتوای کلروفیل و میزان پرولین برگ گندم، این آزمایش در سال زراعی 90 - 1389 به‌صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار در فشافویه شهر ری اجرا شد. فاکتور اصلی (آبیاری) در سه سطح (آبیاری پس از 80، 120 و 160 میلی‌متر تبخیر از سطح تشتک تبخیر کلاس A) و اسیدهیومیک و مخلوط باکتری‌های محرک رشد (ازتوباکتر، سودوموناس و آزوسپیریلوم) هر یک در دو سطح عدم کاربرد و کاربرد به‌صورت فاکتوریل به‌عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثر دور آبیاری بر تمامی صفات به‌جز محتوای کلروفیل a در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار بود. ضمن آنکه اثر اسیدهیومیک در تمامی صفات به جز محتوای رطوبت نسبی در سطح احتمال یک درصد و اثر باکتری‌های محرک رشد فقط برای محتوای کلروفیل a+b در سطح احتمال پنج درصد و نشت مواد سیتوپلاسمی و میزان پرولین در سطح احتمال یک درصد تفاوت معنی‌دار از خود نشان دادند. در تیمار مصرف اسیدهیومیک بیش‌ترین میزان کلروفیل a در دو سطح آبیاری بعد از 80 و 120 میلی‌متر تبخیر به میزان 0212/0 و 0206/0 میلی‌گرم بر سانتی‌متر و بیش‌ترین نشت غشای سیتوپلاسمی به عدم کاربرد اسیدهیومیک در تنش شدید رطوبتی (بعد از 160 میلی‌متر تبخیر) به میزان 06/663 میلی‌زیمنس بر سانتی‌متر اختصاص داشت. میزان پرولین برگ با کاربرد اسیدهیومیک در تمامی سطوح آبیاری افزایش یافته و با افزایش شدت تنش به ترتیب معادل 9250/171 ، 4875/152 و 6875/107 میکروگرم بر واحد وزن تازه برگ بود.
واژه‌های کلیدی: دور آبیاری، اسیدهیومیک، باکتری‌های محرک رشد، صفات فیزیولوژیکی.
متن کامل [PDF 5483 kb]   (2313 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1393/2/3 | پذیرش: 1393/2/3 | انتشار: 1393/2/3
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parvazi Shandi S, Pazoki A, Asgharzadeh A, Azadi A, Paknejad F. Effect of irrigation interval, humic acid and plant growth promoting rhizobacteria on physiological characteristics of Kavir cultivar wheat in . فیزیولوژی گیاهان زراعی. 2013; 5 (18) :19-33
URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-57-fa.html

پروازی شندی سارا، پازکی علیرضا، اصغرزاده احمد، آزادی امین، پاک نژاد فرزاد. اثر دور آبیاری، اسیدهیومیک و باکتری‌های محرک رشد بر ویژگی‌های فیزیولوژیکی گندم رقم کویر در منطقه شهر ری. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1392; 5 (18) :19-33

URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-57-fa.html



دوره 5، شماره 18 - ( 2-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4299