[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 7 - ( 9-1389 ) ::
جلد 2 شماره 7 صفحات 119-137 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر سیستم‌های مختلف غذایی (کم‌نهاده، پرنهاده و ارگانیک) بر روی ارقام لوبیا درشمال استان ایلام
زهرا صیادی*، سید عطاءاله سیادت، محمد مهدی پورسیاه‌بیدی
چکیده:   (4207 مشاهده)
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر سیستم‌های غذایی ( کم‌نهاده، پرنهاده و ارگانیک ) بر روی دورقم لوبیا در تابستان 88 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی واقع در شهرستان ایوان، استان ایلام به صورت طرح کرت‌های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید.سیستم‌های غذایی (کم‌نهاده، پرنهاده و ارگانیک ) در سه سطح به عنوان عامل فرعی و ارقام در دو سطح (شکوفا، دانشکده ) به عنوان عامل اصلی در نظر گرفته شد. در این آزمایش صفات تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در بوته، تعداد دانه در غلاف، تعداد شاخه در بوته، ارتفاع بوته، وزن صد دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر رقم بر صفات عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، وزن صد دانه، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در بوته، تعداد دانه در غلاف و ارتفاع بوته معنی‌دار شد ولی بر سایر صفات اثرگذار نبود. اثر سیستم‌های غذایی نیز بر صفات شاخص برداشت، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در بوته معنی‌دار گردید. گرچه اثر متقابل رقم بر سیستم‌های غذایی نیز بر صفات شاخص برداشت، تعداد شاخه در بوته، تعداد دانه در بوته، تعداد دانه در غلاف و تعداد غلاف در دانه معنی‌دار شد ولی بر سایر صفات اثرگذار نبود. نتایج میانگین اثرات متقابل نشان داد که بالاترین عملکرد دانه به اثر متقابل سیستم غذایی ارگانیک با رقم شکوفا متعلق می‌باشد. هم‌چنین بالاترین تعداد دانه در بوته، تعداد دانه در غلاف، تعداد شاخه در بوته، وزن صد دانه و ارتفاع نیز به اثر متقابل سیستم غذایی ارگانیک با رقم شکوفا تعلق داشت. اما تعداد غلاف در بوته و شاخص برداشت به اثر متقابل سیستم غذایی ارگانیک با رقم دانشکده متعلق می‌باشد. بنابراین نتیجه نهایی آزمایش بر مناسب بودن سیستم غذایی ارگانیک با رقم شکوفا تاکید دارد. جهت حصول نتایج و دقت بهتر برش‌دهی اثر متقابل سطوح سیستم‌غذایی برای هر رقم صورت گرفت، که رقم شکوفا با سیستم‌های غذایی بر تعداد دانه در غلاف و ارتفاع بوته دارای اثر معنی‌داری می‌باشند.
واژه‌های کلیدی: کودهای بیولوژیک، سیستم‌های غذایی، نهاده، رقم، لوبیا.
متن کامل [PDF 341 kb]   (939 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1393/3/5 | پذیرش: 1393/3/5 | انتشار: 1393/3/5
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sayadi Z, siadat S, Porsiabidi M. The effect alementay different system (input, fullput, organic) on the bean. فیزیولوژی گیاهان زراعی. 2010; 2 (7) :119-137
URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-160-fa.html

صیادی زهرا، سیادت سید عطاءاله، پورسیاه‌بیدی محمد مهدی. تاثیر سیستم‌های مختلف غذایی (کم‌نهاده، پرنهاده و ارگانیک) بر روی ارقام لوبیا درشمال استان ایلام. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1389; 2 (7) :119-137

URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-160-fa.html



دوره 2، شماره 7 - ( 9-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4299