[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 49 - ( نشریه علمی بهار1400 1400 ) ::
جلد 13 شماره 49 صفحات 129-147 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی صفت‌های کمی و کیفی زعفران در واکنش به کودهای آلی، شیمیایی و بیولوژیک (Crocus sativus L.) در شرایط اقلیمی استان اردبیل
محمدباقر عالی زاده، آتوسا شفارودی*، علی عبادی
چکیده:   (253 مشاهده)
اثر کودهای آلی، شیمیایی و بیولوژیک بر عملکرد کلاله و ویژگی­های کیفی زعفران باتوجه به شرایط اقلیمی استان اردبیل طی آزمایشی به­صورت کرت­های دوبار خرد شده در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در دو سال زراعی 95-1394 و 96-1395 در مرکز تحقیقات کشاورزی اردبیل مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایش شامل کود آلی در سه سطح (شاهد، کود دامی (20 تن در هکتار) و ورمی­کمپوست (10 تن در هکتار)) که در کرت­های اصلی قرار گرفت. مخلوط کود شیمیایی نیتروژن و فسفر (NP) در دو سطح (شامل 50 و 100 درصد نیاز کودی) در کرت­های فرعی و پنج سطح کود زیستی در پنج سطح (عدم تلقیح (شاهد) و تلقیح با ازتوباکتر، تلقیح با سودوموناس، تلقیح با باسیلوس سوبتیلیس و تلقیح سه گانه آن­ها (ازتوباکتر+ سودوموناس + باسیلوس سوبتیلیس)) در کرت­های فرعی فرعی بود. نتایج نشان داد که تیمارهای کودی اثر معنی­داری بر روی تعداد گل، عملکرد تر و خشک کلاله و ویژگی­های کیفی زعفران داشت، به­طوری­که تأثیر کاربرد کودهای زیستی باعث افزایش 92 درصدی تعداد گل نسبت به تیمار شاهد شد. هم­چنین، بیش­ترین عملکرد تر و خشک کلاله به­ترتیب (1/3 و 85/1 کیلوگرم در هکتار) در تیمار کودهای آلی توام با کودهای زیستی به­صورت تلفیقی به­دست آمد. نتایج ویژگی­های کیفی نیز نشان داد که بیش­ترین درصد کروسین و پیکروکروسین تحت تیمار با کودهای آلی (کود دامی و ورمی­کمپوست) همراه با کاربرد تلفیقی کود­های زیستی به­دست آمد. هم­چنین کاربرد کودهای زیستی به صورت تلفیقی باعث افزایش 53 درصدی میزان سافرانال نسبت به تیمار شاهد شد.
واژه‌های کلیدی: پیکروکروسین، سافرانال، عملکرد کلاله زعفران، کروسین و کود زیستی.
متن کامل [PDF 364 kb]   (57 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1399/12/7 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


عالی زاده محمدباقر، شفارودی آتوسا، عبادی علی. ارزیابی صفت‌های کمی و کیفی زعفران در واکنش به کودهای آلی، شیمیایی و بیولوژیک (Crocus sativus L.) در شرایط اقلیمی استان اردبیل. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1400; 13 (49) :129-147

URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-1432-fa.html



دوره 13، شماره 49 - ( نشریه علمی بهار1400 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4313