[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 41 - ( نشریه علمی بهار1398 1398 ) ::
جلد 11 شماره 41 صفحات 129-143 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر قارچ مایکوریزا بر خصوصیات کمی و پروتئین لوبیا چشم بلبلی (Vigna unguiculata L.) تحت دورهای آبیاری مختلف
محمد مطرودی، شهرام لک*
چکیده:   (226 مشاهده)
به منظور بررسی اثر قارچ مایکویزا بر خصوصیات کمی و پروتئین لوبیا چشم­بلبلی در دورهای مختلف آبیاری، این تحقیق در سال زراعی 1396 در شهرستان خرمشهر به صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل دور آبیاری در چهار سطح 55 (شاهد)، 80، 105 و 130 میلی­متر تبخیر از تشت تبخیر کلاس A در کرت­های اصلی و قارچ مایکوریزا در دو سطح شامل عدم کاربرد مایکوریزا (شاهد) و کاربرد مایکوریزا در کرت­های فرعی بودند. نتایج نشان داد که اثر اصلی دور آبیاری و قارچ مایکوریزا بر تعداد دانه در غلاف، وزن هزار دانه و عملکرد پروتئین و اثر متقابل آن­ها بر عملکرد دانه معنی­دار بود. بیشترین عملکرد دانه در تیمار 80 میلی­متر تبخیر از تشت (با میانگین 3/233 گرم در مترمربع) و کمترین عملکرد دانه (با میانگین  7/168 گرم در مترمربع) به تیمار 130 میلی­متر تبخیر از تشت اختصاص یافت. نتایج نشان داد که با کاربرد قارچ مایکوریزا عملکرد دانه و عملکرد پروتئین به ترتیب 16/9 و 12 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت. برهمکنش فواصل آبیاری و مایکوریزا اثر معنی­داری بر عملکرد دانه (افزایش 25 درصد نسبت به تیمار شاهد) داشت. لذا به منظور دست­یابی به حداکثر عملکرد کمی و کیفی، کاشت گیاه لوبیا چشم­بلبلی با فاصله آبیاری 80 میلی­متر تبخیر از تشت و کاربرد مایکوریزا در مناطقی که گیاهان با تنش خشکی مواجه می­شوند پیشنهاد می­گردد.
واژه‌های کلیدی: عملکرد پروتئین، عملکرد دانه و وزن هزار دانه.
متن کامل [PDF 497 kb]   (101 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: ۱۳۹۸/۴/۳ | پذیرش: ۱۳۹۸/۴/۳ | انتشار: ۱۳۹۸/۴/۳
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

matrudi M, lak S. Effect of mycorrhiza fungi on the quantitative and qualitative traits of cowpea (vigna unguiculata L.) in different irrigation intervals . فیزیولوژی گیاهان زراعی. 2019; 11 (41) :129-143
URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-1164-fa.html

مطرودی محمد، لک شهرام. اثر قارچ مایکوریزا بر خصوصیات کمی و پروتئین لوبیا چشم بلبلی (Vigna unguiculata L.) تحت دورهای آبیاری مختلف. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1398; 11 (41) :129-143

URL: http://cpj.iauahvaz.ac.ir/article-1-1164-fa.html



دوره 11، شماره 41 - ( نشریه علمی بهار1398 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3974